Home Over ons Nieuws en publicaties Ook bij onze aannemers staat u centraal

Ook bij onze aannemers staat u centraal

Leestijd: 1 min

Het onderhoud aan onze woningen laten wij meestal uitvoeren door vaste aannemers. Zij moeten niet alleen deskundig zijn, maar ook de beste service bieden aan u als huurder. Dat was dan ook een belangrijk punt toen wij op zoek gingen naar aannemers die de komende jaren het onderhoud voor ons gaan doen. Onze keuze viel op deze 3 bedrijven: Van Lith Bouw, KBK bouwgroep en Biltz | Fixzed. Zij scoorden het hoogst op dienstverlening en service. En óók belangrijk: zij gaan met veel zin vanaf 1 januari 2024 voor ons en voor u aan de slag!

Ook bij onze aannemers staat u centraal

Waarom doen we het dagelijks onderhoud en de reparaties niet zelf?

“Het onderhoud van onze woningen is een enorme klus”, vertelt Arjan Hofman, Opzichter Onderhoud bij Pré Wonen. “Het gaat om meer dan 17.000 woningen. En het onderhoud bestaat uit veel verschillende soorten werk, zoals loodgieterswerk, schilderwerk en stucwerk. En dan hebben we ook nog nieuwbouw en renovatie. Aannemers kunnen dat veel efficiënter aanpakken dan wij. Elke aannemer heeft vanaf begin volgend jaar zijn eigen werkgebied (zie hieronder welke dat zijn). Zij worden aangestuurd door mij en de andere 3 Opzichters Onderhoud. Volgend jaar komen daar nog twee Opzichters bij. Wij komen soms ook bij de mensen thuis, bijvoorbeeld voor het opleveren van een badkamer, keuken of toilet na een renovatie. Of bij een ingewikkelde klus, zoals een verzakte vloer, rattenoverlast of na een brand. Dan gaan we er samen met de aannemer naartoe. Maar voor de meeste kleine reparaties krijgen onze huurders alleen een van de 3 aannemers over de vloer. Hier stellen zij zich alvast aan u voor.”

Van Lith Bouw: Zandvoort, Bennebroek, Bloemendaal, Heemstede en Haarlem

Gertjan van Leeuwen, hoofd afdeling Dagelijks- en Mutatieonderhoud bij Van Lith Bouw: “Wij onderhouden al 40 jaar de woningen van Pré Wonen in Beverwijk, Heemskerk en Wijk aan Zee. Toen Pré Wonen dit jaar onderzocht met welke aannemers ze vanaf 2024 wilde werken, deden wij graag mee met deze selectie. En nu zijn wij een van de gelukkige 3 om de komende jaren voor Pré Wonen te werken. We krijgen een nieuw werkgebied: Zandvoort, Bennebroek, Bloemendaal, Heemstede en Haarlem. Dat zal even wennen zijn, want in Beverwijk kennen we elk schroefje en moertje van de 4.000 woningen daar. Maar iets nieuws is natuurlijk ook weer een mooie uitdaging.

We willen graag midden in ons werkgebied zitten. Daarom huren we vanaf 1 januari een ruimte in de Newtonstraat in Zandvoort. Daar komt straks ook ons Klantcontactcentrum. We hebben voor Zandvoort gekozen, omdat daar het overgrote deel van de woningen ligt. Voor het dagelijkse onderhoud of bij badkamer- en keukenrenovaties in woningen waar huurders wonen, werken we alleen met onze eigen medewerkers, dus geen freelancers. Dat is voor de huurders fijner; ze krijgen dan niet steeds een ander gezicht te zien. Bij mutatieonderhoud (dus als een woning een andere huurder krijgt) werken we soms wel met freelancers. Natuurlijk zorgen wij er altijd voor dat de woning aan de eisen van Pré Wonen voldoet.

We hebben er ontzettend veel zin in om de bewoners in ons nieuwe werkgebied net zo blij te maken als de bewoners in Beverwijk. Die zijn over het algemeen positief over ons. Dat hopen we in Zandvoort ook te bereiken!”

KBK bouwgroep: regio IJmond en Haarlem-Noord

Kevin Vaessen, projectbegeleider Mutatie- en Reparatieonderhoud: “KBK bouwgroep is een familiebedrijf waar het om mensen gaat. Diversiteit is altijd de basis geweest binnen onze bedrijfsvoering; van nieuwbouw en renovatie tot vastgoedonderhoud. We werken al heel lang met diverse corporaties en vanaf januari 2024 mogen wij ook samenwerken met Pré Wonen. Ons hoofdkantoor zit in Volendam, maar we hebben ook vestigingen in Amsterdam, Wateringen (Den Haag), Purmerend, Almere, Zaandam en sinds kort Heemskerk. Vanuit daar gaan we voor Pré Wonen aan de slag in de regio Beverwijk en Haarlem-Noord. Ik vind het heel leuk om nieuwe type woningen en nieuwe mensen te leren kennen. Zelf kom ik ook bij de mensen thuis, maar dan vooral als het om een ingewikkelde opdracht gaat, waarvoor er niet meteen een oplossing is. We hebben onze eigen vaste medewerkers met verschillende vakgebieden. Daarnaast werken we met vaste partners die al heel lang aan ons verbonden zijn. Hierdoor krijgen de bewoners niet steeds andere mensen over de vloer.

We zien uit naar een goede samenwerking met Pré Wonen en een plezierig contact met de bewoners, die we graag een veilig en fijn thuis bieden.”

Fixzed: Haarlem Schalkwijk, Slachthuiswijk en Parkwijk

Matthijs Schaap, manager Dagelijks Onderhoud van Fixzed: “We zijn een Amsterdams bouwbedrijf met in totaal 450 werknemers, genaamd United Legendz. Binnen ons bedrijf hebben we verschillende vakgebieden: Biltz en IJbouw voeren de grotere bouwprojecten uit, Mouton het mutatieonderhoud en Fixzed gaat over dagelijks onderhoud. De huurders krijgen dus vooral te maken met Fixzed.

Ons werkgebied ligt in het westen van Nederland, van Den Helder tot Rotterdam. Voor Pré Wonen gaan we aan de slag in Haarlem Schalkwijk, Slachthuiswijk en Parkwijk. Dat is een nieuw gebied voor ons. Toch zullen de huurders een paar bekende gezichten zien, want enkele werknemers van ons hebben vroeger al in dit gebied gewerkt en komen nu weer terug!

Wij sturen de bewoners geregeld een bericht wanneer we langskomen en wat we gaan doen. Daarbij proberen we zoveel mogelijk te komen op de dagen die de bewoners het beste uitkomen. We willen direct contact met hen, het liefst zonder dat Pré Wonen er tussen zit. Dat scheelt voor Pré Wonen tijd. En voor de bewoners is het prettig dat ze direct contact met ons hebben. Dat doen we het liefst digitaal, via mail of whatsapp. Net wat de huurder fijn vindt.

Officieel starten we per 1 januari, maar eigenlijk zijn we al eerder begonnen. Huurders met een reparatieverzoek krijgen ons al sinds 11 december aan de lijn. We zijn er dus al helemaal klaar voor en staan te springen om de bewoners in Schalkwijk, Slachthuiswijk en Parkwijk van dienst te zijn!”

Selectie van aannemers: waarom kozen we voor deze 3 aannemers?

We spraken in totaal met 9 aannemers over mogelijke samenwerking vanaf volgend jaar. Zij hielden allemaal een presentatie. Uiteindelijk kozen we voor KBK bouwgroep, Van Lith  Bouw en Biltz | Fixzed, om de volgende redenen:

  • Ze zijn zeer dienstverlenend en stellen de huurder centraal.
  • Ze gebruiken een slim programma waarmee de monteur de beste route door de wijk kan volgen. Dat is voor de huurder ook fijn, want daardoor is hij sneller bij de mensen thuis. 
  • Ze hebben al eerder gewerkt voor woningcorporaties.
  • Ze willen heel graag voor ons aan de slag.
  • Ze hebben een open en flexibele instelling en durven zich kwetsbaar op te stellen. Dat betekent dat we op tijd aan elkaar laten weten als iets niet goed loopt. Door al vroeg om hulp te vragen, kunnen we een probleem sneller oplossen. Dat is ook voor u als huurder prettig. 
Overzicht Huurdersinfo