Tussenstand opgewekte zonnestroom

27 augustus 2020

Pré Wonen investeert in energiebesparing en duurzaamheid. Besparen op energie is goed voor de portemonnee huurders én voor het milieu. De corporatie werkt hiervoor samen met Sungevity en wil de komende jaren 4350 eengezinswoningen in de regio Haarlem, Heemstede en Beverwijk voorzien van in totaal 17.500 zonnepanelen.

Geselecteerde woningen
“We informeren huurders per wooncomplex. Zij krijgen eerst informatie thuisgestuurd. Daarna kunnen ze heel laagdrempelig in hun buurt tijdens een ‘Open Dak dag’ vragen stellen aan ons en aan medewerkers van Sungevity’, vertellen Joost Ruissen en John de Jong. Wij betalen en regelen de plaatsing en het onderhoud van de zonnepanelen. De huurder betaalt maandelijks een klein bedrag in de servicekosten. De opbrengst is verder voor de huurder.”

Totaal al 4,6 miljoen kWh aan zonnestroom opgewekt
Ongeveer 400 woningen eengezinswoningen zijn nu voorzien van zonnepanelen. Gemiddeld zeven zonnepanelen per woning. Tot nu toe is hiermee voor de huurders 0,5 miljoen kWh aan zonnestroom opgewekt. Vanaf 2017 hebben we zo'n 3590 zonnepanelen op ruim 60 flats gelegd. Dit levert t/m augustus 2020 4,1 miljoen kWh aan zonnestroom op! Dit is nog exclusief de zonnestroom bij nieuwbouw- en renovatieprojecten, zoals: Hof van Egmond, H. Bosmansstraat, Staal/Bazelstraat, Helsinkistraat, Dunklerstraat (allemaal in Haarlem).

Nu en in de toekomst: wat levert zonnestroom op
“Voor de huurders levert zonnestroom een besparing op in hun energieverbruik.”, vertellen Joost Ruissen en John de Jong van Pré Wonen, en natuurlijk schonere energie voor iedereen (minder uitstoot van CO2), nu en in de toekomst.” Vragen: greenteam@prewonen.nl.

 

delen