Per 1 juli vindt de jaarlijkse huurverhoging plaats. Omdat de kosten voor personeel, onderhoud en materialen stijgen, is een huuraanpassing nodig. Zo kunnen we de bestaande woningen duurzamer maken en nieuwe woningen bouwen voor de grote groep woningzoekenden.  

Wat betekent dit voor u?  

Voor 1 mei 2022 ontvangt u een brief met daarin het voorstel voor de huurverhoging die voor u van toepassing is per 1 juli 2022. De huuraanpassing is niet voor iedereen gelijk. Deze is afhankelijk van uw woonsituatie en inkomen. Ook de huidige kale huurprijs en het energielabel dat uw woning heeft, hebben hier invloed op. Meer informatie over wat de huurverhoging voor uw situatie betekent vindt u op deze pagina.  

Betaalbare woningen  

Onze huurprijzen houden we betaalbaar. Zo vragen wij voor onze sociale huurwoningen minder huur dan we wettelijk zouden mogen vragen.   

Ook verhogen wij de huur in 2022 niet altijd met het wettelijk vastgestelde maximale percentage of bedrag. In plaats van de maximale inkomensafhankelijke huurverhoging van € 50 of € 100, is deze voor onze huurders maximaal € 25 of € 50. Voor alle woningen met een energielabel E, F of G voeren wij geen huurverhoging door. Hiermee komen we huishoudens met hoge energielasten tegemoet.  

Heeft u vragen?  

Een overzicht met de veelgestelde vragen en antwoorden vindt u hier. Ook kunt u contact met ons opnemen via de mail: mail@prewonen.nl. Of bellen met team huurincasso via 088 – 77 00 000 (keuze 4).  

delen