translate

Translate

De Groene Linten - Haarlem

De Groene Linten is een nieuwbouwproject van Pré Wonen aan de oostkant van Parkwijk. 193 verouderde eengezinswoningen hebben in 6 fasen plaatsgemaakt voor moderne, ruime nieuwbouwwoningen. In totaal zijn er in de periode van 2015 tot en met 2020, 188 eengezinswoningen (koop, sociale huur en vrije sector huur) en 31 seniorenappartementen (sociale huur) gerealiseerd.

Oplevering: april 2021

Willem Dreesplantsoen, Haarlem

Pré Wonen en aannemer Tervoort Egmond bouwden voor cliënten van RIBW K/AM 32 zorgunits met 2 gemeenschappelijke ruimten. RIBW K/AM biedt begeleiding en ondersteuning aan mensen met psychische kwetsbaarheid. Oplevering: april 2018.

IJslandpark (Italiëlaan), Haarlem

Pré Wonen en aannemer Thunnissen bouwden hier 4 ronde woongebouwen: één met 15 woonunits voor cliënten van de SIG Kennemerland en erboven appartementen voor 14 huurders. Verder: 2 woongebouwen met ieder 18 koopwoningen. Tenslotte: één woongebouw (sociale huur) met 18 eengezinswoningen. Het omliggende terrein wordt een heus wijkpark, het IJslandpark. Oplevering: maart-juni 2018.

Henriëtte Bosmansstraat, Haarlem

In en net na de herfstvakantie ontvingen 56 huurders de sleutel van hun appartement in het groengebied op de hoek van de Prins Bernhardlaan en de Willem Pijperstraat in de Haarlemse Slachthuisbuurt. De appartementen met een sociale huur zijn verdeeld over twee identieke, ruime woongebouwen. De meeste huurders keren terug naar hun vertrouwde buurt. Zij woonden oorspronkelijk in één van de vier gesloopte flats aan de voormalige Henriëtte Bosmansstraat. Oplevering: oktober 2018.

Marinehospitaal, Overveen

Het terrein in Overveen waar vroeger het Marinehospitaal stond is getransformeerd naar een woonlocatie. Pré Wonen realiseerde op het terrein 8 appartementen voor Stichting Dol-fijn (woongroep van acht jongeren met een verstandelijke beperking) en 23 seniorenappartementen. BAM bouwde op dit terrein diverse koopwoningen.  Het is een historische plek, nabij voorzieningen voor dagelijkse boodschappen, openbaar vervoer en horeca. Oplevering: oktober 2018.

delen