Meedoen in de buurt

Een fijn thuis gaat verder dan de woning

Daarom organiseren we mét en voor bewoners activiteiten in buurten en wijken. Dit doen we samen met diverse organisaties. Hieronder een aantal voorbeelden.

Richtlijnen coronavirus: de community-builders doen in tijden van corona hun best contact te blijven houden met u en activiteiten te organiseren binnen de maatregelen die dan gelden.

Buurtpower Europawijk, Meerwijk, Boerhaavewijk
Versterken van leefbaarheid en stimuleren van bewonersinitiatieven in de Laan van Berlijn, de Baden-Powellstraat, William Boothstraat en Thomas Morestraat, Ekamastraat en Roordastraat. Dit is een samenwerking tussen Pré Wonen en DOCK.

Actief op de Laan van Berlijn
Organiseren van ontmoeting en bewonersinitiatieven rond de Laan van Berlijn. Dit is een samenwerking tussen Pré Wonen, DOCK en Lievegoed.

Moestuin Laan van Berlijn
Verbinden van bewoners door samen te zaaien, oogsten en het bereiden en nuttigen van maaltijden. Dit is een samenwerking tussen Pré Wonen, Stichting ZaaiGoed, DOCK en De Hartekamp Groep.

Wijkdorp Meerwijk
Samen met DOCK en ZorgBalans werken we aan een levensloopbestendig Meerwijk.

Buurtouders Meerwijk en Europawijk
Buurtouders lopen regelmatig een ronde in de wijk. Ze gaan in gesprek met jongeren, informeren ze over activiteiten en spreken jongeren aan op storend gedrag. Dit is een samenwerking met Stichting de Brug.

Buurtbox Rudolf Steinerstraat-flat, Meerwijk
In de buurtbox organiseren studenten sociaal werk diverse activiteiten voor en met bewoners met als doel de kracht in de wijk te versterken. Dit is een samenwerking met het NOVA college.

Leergroep Buurtpower
In deze leergroep komen één keer per maand professionals samen die in hun wijken werken met bewoners die extra aandacht nodig hebben. Zij wisselen ervaringen uit en bespreken met elkaar hoe zij de directe omgeving van deze bewoners (straat of wijk) kunnen versterken, zodat zij een plekje krijgen waar ze zich thuis voelen en zich kunnen ontwikkelen.

Dit is een samenwerking tussen Pré Wonen, RIBW K/AM, Herstelacademie, Sociaal Wijkteam, DOCK, het Open Huis, InHolland en  ZonMW. Daarnaast zoekt de leergroep naar bewoners die aan willen sluiten bij deze groep.  

SportSupport in Molenwijk (Waddenstraat) en Parkwijk (Staalstraat, De Bazellaan)
Verbinden van jongere bewoners (5-15 jaar) door samen te sporten. Lijnenspel, trefbal, tikkertje, steen-papier-schaar estafettes, voetballen, basketballen, volleyballen......... Noem maar op. SportSupport organiseert activiteiten en nog mooier: je mag dan ook zelf meedenken wat je wilt gaan doen tijdens de activiteit. Dit is een samenwerking tussen Pré Wonen en SportSupport.

Beverwijk
In de Indische Buurt in Beverwijk zijn we in gesprek met bewoners over hun woning, portiek en woonomgeving. Van thuisgevoel, leefbaarheid, contacten in de buurt tot veiligheid en betrokkenheid bij de buurt. Dit is een samenwerking met bureau Graswortel.

StreetRulez
Sport- en spelactiviteiten in diverse buurten. Kinderen van alle leeftijden kunnen verschillende sporten gratis uitproberen. Bijvoorbeeld aan het Kuenenplein, de Olieslagerslaan, Moezelstraat en Huiderlaan. https://evenementenmakelaar.nl/wijksport/beverwijk/

Meedoen in uw buurt? Gráág! Stuur ons een e-mail ter attentie van Team Wijkbeheer: mail@prewonen.nl of bel ons op 088 77 00 000

delen