Pré Wonen zoekt een Projectleider I&A

voor 32 - 36 uur per week


“Ben je op zoek naar een afwisselende baan waarbij je jouw expertise op het snijvlak van organisatie en ICT / Informatiemanagement kunt inzetten? Stuur je graag projectteams aan en zoek je van nature de samenwerking met de business, leveranciers, betrokken collega’s en andere afdelingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!” 


Als Projectleider I&A lever je een belangrijke bijdrage aan de digitale ontwikkeling van Pré Wonen. Het betreft een breed scala van grote en kleine projecten, erop gericht om onze informatievoorziening op alle fronten verder te verbeteren. Jij weet opdrachtgevers en leveranciers uit te dagen en projectteams te enthousiasmeren en te motiveren. Het doel is om Pré Wonen meer data gedreven en informatie gestuurd te laten werken, waarbij het op termijn mogelijk is om meer voorspellend (predictive) te gaan organiseren.

De focus van de projecten ligt met name op de aandachtsgebieden klant, vastgoed, financiën en data. Je formuleert projectopdrachten, werkt deze uit, richt je projectteam in, bewaakt de uitvoering, lost knelpunten tijdig op en rondt de projecten af met een warme overdracht. 

Wat ga jij verder doen?

 • Het helder formuleren van de opdracht met input van de opdrachtgever en het beoogde projectteam, de te leveren resultaten en de beoogde effecten
 • Het inrichten van projectteam en eventuele stuurgroep, inclusief bijbehorende overlegstructuur
 • Het bewaken van de uitvoering volgens de gemaakte afspraken (scope, tijd, geld en  kwaliteit)
 • Het verzorgen van voortgangsrapportages en organisatie brede communicatie
 • Het waarborgen van een warme overdracht aan de staande organisatie
 • Het evalueren van de aanpak en de resultaten van het project en het borgen van eventuele nazorgpunten


Je wordt onderdeel van de compacte afdeling I&A. Binnen het team is er veel ruimte voor de medewerkers en er wordt informeel met elkaar omgegaan. De leiding van het team ligt bij de Manager I&A, die lid is van het MT.

De afdeling I&A bestaat uit de afdeling ICT en de afdeling IM, waar totaal 7 medewerkers werkzaam zijn.  De transformatie van ‘techniek naar regie’ is gemaakt, waarbij nu de omslag naar data gedreven en informatie gestuurd werken gemaakt moet worden. Technisch beheer, netwerken en datacenters zijn belegd bij leveranciers.

Wie ben jij?
Jij bent een ervaren, enthousiaste en daadkrachtige projectleider met oog voor organisatie ontwikkeling en cultuur, relaties en belangen, maar vooral voor het eindresultaat. Je bent proactief en treedt waar nodig kritisch maar toch constructief en verbindend op. 

Overige eisen:

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau met afgeronde studie in Informatica, Bedrijfskunde of vergelijkbaar
 • Minimaal 3 jaar ervaring in het leiden van informatievoorziening, data en ICT projecten, bij voorkeur in de woningcorporatie sector
 • Je hebt ervaring met het managen van multidisciplinaire projecten
 • Je bent een verbinder binnen de afdeling, het projectteam en de rest van de organisatie & leveranciers
 • Je bent klantgericht, flexibel, resultaatgericht, initiatiefrijk en gericht op samenwerking
 • Ervaring met één of meerdere van de volgende projectmethodieken: Prince2, Projectmatig Creëren, Scrum, IPMA


Wat bieden wij? 
Een plezierige werkomgeving met volop uitdaging. Je krijgt bij ons kansen om te groeien en werkt vanaf het eerste moment aan je persoonlijke ontwikkeling, uiteraard horen daar goede opleidingsfaciliteiten bij.

Het salaris wordt bepaald op basis van je ervaring en is conform de cao-woondiensten. Het bedraagt maximaal € 5.235,- bruto (schaal J) per maand o.b.v. 36 uur per week. Ook krijg je een Persoonlijk Budget Arbeidsvoorwaarden waar o.a. je vakantiegeld, gratificaties en welzijnsbudget in ondergebracht zijn. Je bepaalt zelf wanneer en waarvoor je het budget inzet. Jij krijgt direct een jaarcontract die bij goed functioneren wordt omgezet naar een vast contract.

Over Pré Wonen 
Pré Wonen wil bijdragen aan een samenleving waarin iedereen ertoe doet en ‘een fijn thuis’ heeft. Wij zorgen voor betaalbare huurwoningen. Ons hart ligt bij mensen die het echt nodig hebben, omdat zij niet of moeilijk in hun woonbehoefte kunnen voorzien. Met ruim 16.000 woningen en zo’n 180 collega’s zetten wij ons al meer dan 100 jaar in voor mensen uit de regio Haarlem, Beverwijk, Heemskerk, Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort. 
 
Wij zijn een klantgerichte, solide corporatie die wil uitblinken in haar dienstverlening en samenwerking met partners. Onze organisatie is in beweging om zo een betere invulling te geven aan onze waarden: gedreven, uitblinken, professioneel, co-creatie en eigenaarschap. 
 
Nieuwsgierig geworden? 
Bij de werving en selectie laat Pré Wonen zich bijstaan door Bureau Luider.

Je reactie, voorzien van motivatiebrief en CV, zien wij graag zo snel mogelijk tegemoet!
Solliciteren kan tot 28 oktober 2022 via www.bureauluider.nl  
Uiteraard kun je ook eerst oriënterend bellen met Joep Teunissen (tel 06-10 49 40 67) of Roy Zwiep (tel 06-16 59 85 00).

Een referentie- en diplomacheck maken deel uit van deze procedure.

Screening 
Bij je indiensttreding vragen wij je om een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen. Pré Wonen zet hiervoor het proces in gang.

delen