Pré Wonen neemt 71 Haarlemse woningen Mooiland over

Pré Wonen neemt op 31 december 2020, 71 sociale huurwoningen, aan de Kartinistraat in Haarlem over van woningcorporatie Mooiland. Deze regionaal verankerde woningcorporatie verhuurd ruim 13.000 woningen in Haarlem, Beverwijk, Bloemendaal en Heemstede en is de goede partner voor de overname van deze woningen. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.

Reden voor verkoop
Woningcorporatie Mooiland was in 2016 nog actief in ruim 130 verschillende gemeenten. De meeste woningen van Mooiland staan in het kerngebied Noordoost-Brabant/ Gennep en rond Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Hier buiten is het bezit van Mooiland sterk versnipperd en vinden zij dat Pré Wonen, met hun netwerk, meer kan betekenen voor de huurders in de wijk. Daarom heeft Mooiland de keuze gemaakt om zich uit grote delen van Nederland terug te trekken door het verkopen van die woningen.

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland vertelt: “Wij zijn blij met de verkoop van de woningen in de gemeente Haarlem aan Pré Wonen. Zo blijven de woningen behouden voor de doelgroep in de sociale huursector. Als regionaal verankerde organisatie weet Pré Wonen wat er leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop.”

Woningen behouden voor de sociale volkshuisvesting
Anke Huntjens, bestuurder Pré Wonen, licht de aankoop toe: “We vinden het belangrijk dat deze woningen behouden blijven voor de sociale voorraad van Haarlem. Daarbij ligt het complex in Parkwijk, een wijk die we goed kennen en waar we veel bezit hebben en de afgelopen jaren veel in hebben geïnvesteerd.”

delen