Zullen we extra op elkaar letten en het samen wat lichter maken?
Door Corona ligt eenzaamheid op de loer. Ideeën om iets voor een ander te betekenen:

Een pannetje eten maken
Een kaartje sturen
Iemand zomaar (video) bellen
Een bloemetje of stekje uit je moestuin geven
Een buurtappgroepje aanmaken met buurtbewoners
Boodschappen voor iemand doen
Een praatje maken op straat
Een klein berichtje door de brievenbus

Kijk ook eens op: Elkaar helpen. Zorg goed voor elkaar!

Een fijn thuis gaat verder dan de woning

Daarom organiseren we mét en voor bewoners activiteiten in buurten en wijken. Dit doen we samen met diverse organisaties. Hieronder een aantal voorbeelden.

Richtlijnen coronavirus: de community-builders doen de komende periode hun best contact te blijven houden met u. Dit gaat bijvoorbeeld via digitale communicatiemiddelen.

Actief op de Laan van Berlijn:
- Organiseren van ontmoeting en bewonersinitiatieven rond de Laan van Berlijn.
- Samenwerking tussen Pré Wonen, Zorgbalans, Dock, Lievegoed enDe Hartekamp Groep.

Richtlijnen coronavirus
Het samenwerkingsverband Actief op de Laan van Berlijn heeft als gevolg van de landelijke maatregelen al haar activiteiten opgeschort. Houdt Facebook in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Moestuin Laan van Berlijn:
- Verbinden van bewoners door samen te zaaien, oogsten en het bereiden en nuttigen van maaltijden.
- Samenwerking tussen Pré Wonen en Stichting ZaaiGoed.

Buurtpower Europawijk, Meerwijk, Boerhaavewijk
Versterken van leefbaarheid en stimuleren van bewonersinitiatieven in de flat Laan van Berlijn (nieuw), de galerijflats Baden-Powellstraat en William Boothstraat, Ekamastraat en Roordastraat.
Samenwerking tussen Pré Wonen en Dock.

Wijkdorp Meerwijk
Samen met Dock en ZorgBalans werken we aan een levensloopbestendig Meerwijk.

Buurtouders Meerwijk en Europawijk
- Buurtouders lopen regelmatig een ronde in de wijk. Ze gaan in gesprek met jongeren, informeren ze over activiteiten en spreken jongeren aan op storend gedrag
- Een samenwerking met Stichting de Brug.

Buurtbox Rudolf Steinerstraat-flat, Meerwijk
In de buurtbox zijn diverse activiteiten voor bewoners met als doel de kracht in de wijk te versterken. Dit is een samenwerking met Dock.

Actief in de Boerhaavewijk
Organiseren van ontmoeting en versterken van bewonersinitiatieven
Dit is een samenwerking tussen Pré Wonen, Open Huis, Kennemerhart, Dock en het Sociaal Wijkteam Boerhaavewijk.

Verbinding met elkaar in de Bibliotheek Schalkwijk
In de bibliotheek staat een bord waarop alle activiteiten in Schalkwijk vermeld staan. Fijn als je de weg niet weet. Of als je op zoekt bent naar iemand die jou verder kan helpen. Loop binnen bij de bibliotheek, Fie Carelsenplein 2 in Schalkwijk. Kun je het bord niet vinden? Vraag naar Mike of Winston, ze wijzen je graag de weg!

Haarlem, Schalkwijk en Haarlem-Oost:

Sportsupport in Molenwijk (Waddenstraat) en Parkwijk (Staalstraat, De Bazellaan)

  • Verbinden van jongere bewoners (5-15 jaar) door samen te sporten. Lijnenspel, trefbal, tikkertje, steen-papier-schaar estafettes, voetballen, basketballen, volleyballen......... Noem maar op. SportSupport organiseert in 2021 activiteiten en nog mooier je mag dan ook zelf meedenken wat je wilt gaan doen tijdens de activiteit.
  • Een samenwerking tussen Pré Wonen en Sportsupport.

Energiecoaches
Energiecoaches, vrijwillige huurders, geven gratis energie-advies aan huurders. Zo weten huurders hoe ze eenvoudig kunnen besparen op hun energielasten. Dit is een samenwerking tussen gemeentes en de woningcorporaties.
Wilt u een energiecoach op bezoek? Mail uw contactgegevens naar energiecoachhaarlem@wooninfo.nl of bel met 020 523 01 90. Dit kan ook via een videobelgesprek.

Digitaal sterk
Woon je in Haarlem en kun je hulp gebruiken bij jouw computer, tablet of smartphone, kom dan naar een Digitaal Sterk!-centrum bij jou in de buurt.

Beverwijk:
In de Indische Buurt in Beverwijk zijn we in gesprek met bewoners over hun woning, portiek en woonomgeving. Van thuisgevoel, leefbaarheid, contacten in de buurt tot veiligheid en betrokkenheid bij de buurt. Dit is een samenwerking met bureau Graswortel.

StreetRulez
Sport- en spelactiviteiten in diverse buurten. Kinderen van alle leeftijden kunnen verschillende sporten gratis uitproberen. Bijvoorbeeld aan het Kuenenplein, de Olieslagerslaan, Moezelstraat en Huiderlaan. https://evenementenmakelaar.nl/wijksport/beverwijk/

Meedoen in uw buurt? Gráág! Stuur ons een mail ter attentie van Team Wijkbeheer: mail@prewonen.nl of bel ons op 088 77 00 000.

 

delen