Merwede- en Waalstraat, Beverwijk

Na een uitgebreide renovatie zijn de 96 woningen (6 flats) voorzien van geluidsisolerende vloeren, nieuwe voordeur en sloten, nieuwe waterleiding, riolering, mechanische ventilatie en compleet nieuwe badkamer, toilet en keuken. Daarnaast zijn de entrees en portieken opgeknapt, hebben de flats een nieuwe kopgevel en nieuw dak met zonnepanelen. De woningen hebben nu label A+ (i.p.v. C/D). De laatste woningen leverden we in november 2019 op.

Hof van Egmond, Haarlem

Achter de gevels van 154 monumentale woningen uit de jaren 20 bouwde Pré Wonen 162 nieuwe, grotere, energieneutrale woningen. Beperking energieverbruik door: compacte bouwvorm en volledige isolatie van gevels en daken / elektrische warmtepomp, vloerverwarming, luchtdicht, zonnepanelen / maximaal gebruik van energie uit duurzame bronnen: aardwarmte en zonne-energie /van Energielabel E naar A++. De woningen zijn in oktober 2018 opgeleverd.

Filmverslag aanpak proefwoningen Hof van Egmond
Beelden zeggen meer dan woorden. Daarom heeft Pré Wonen 7 filmverslagen online gezet van de aanpak van de proefwoningen in de Pladellastraat. Deze gaven de bewoners een goed beeld hoe een hoogniveau momumentenrenovatie wordt aangepakt.

Laan van Berlijn, Haarlem

Pré Wonen en Etro Vastgoedzorg renoveerden deze flat waarbij de ideeën van de bewoners zijn daarbij meegenomen. We lieten nieuwe cv-ketels en nieuwe raamkozijnen plaatsen en de wastafel en wasmachineaansluiting zijn omgewisseld. Er zijn nieuwe liften, de gangen kregen een lik verf en op de begane grond is er een ruimte voor scootmobielen. Het gebouw is volledig geïsoleerd en op het dak liggen zonnepanelen. Een metamorfose van het gebouw en meer comfort voor de 162 bewoners. Oplevering: november 2018.

Aagtendorp, Beverwijk


Op 9 november 2018 vierden de bewoners van Sint Aagtendorp de afronding van de renovatie. In samenwerking met de projectcommissie en AC Borst Bouw renoveerde Pré Wonen de 143 woningen: van het verwijderen van schoorstenen, tot dakisolatie, nieuwe dakkapellen, isolerend glas, energiezuinige cv-ketels, tot een chique lik verf. Energiezuiniger wonen met energielabel A.

delen