Lettergrootte  AAA | Contact
 
f t e
 

Stem op de Sterrebosstraat

nieuws-intro-picture-comment

Dit jaar wordt voor de zevende achtereenvolgende keer de Lieven de Key Penning uitgereikt. De penning wordt jaarlijks door de gemeente Haarlem  uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van monumentenzorg, architectuur of stedenbouw. Er waren 60 projecten ingediend. Het renovatieproject van Pré Wonen aan de Sterrebosstraat hoort bij de 10 genomineerden. Stemt u op ons?

 

De onderscheiding is vernoemd naar de Vlaamse architect Lieven de Key (plm. 1557/1560 – 1627), de eerste stadsbouwmeester van Haarlem.

Terug naar de oorsprong
Bij de renovatie van de gevel van de 46 woningen is zorgvuldig, waar mogelijk, de oorspronkelijke architectuur teruggebracht. De nieuwe hardhouten kozijnen met HR++ glas zien er, met duivenjager, afgeronde weldorpel en de in het kozijn weggewerkte ventilatieopening, nog steeds oorspronkelijk uit. Er is voor de achtergevel gekozen om de uitbouw visueel sterk te verkleinen.

 

Voor de renovatie

 
 

Na de renovatie

 
 

Participatie
Renovatie, zeker in bewoonde staat, vraagt nogal iets van de bewoners. Daarom heeft Pré Wonen de huurders nauw betrokken en intensief begeleid. In dit geval stemde 100% van de huurders in met het plan en verleenden hun medewerking. Er was regelmatig overleg met de bewonerscommissie om de plannen met hen te bespreken. Zij hebben enthousiast meegedacht over het terugbrengen van het raamhout, kleurkeuzes voor- en achtergevel en het kleurvak op de aanbouw. De gevels vormen zo een mooie eenheid, net als de bewoners!

Stemt u ook
De vakjury reikt de penning uit op 24 november. Voor de Publieksprijs kunt u van dinsdag 27 oktober tot en met 22 november stemmen. Dit kan in het ABC Architectuurcentrum. Daar is een expositie van de genomineerde projecten te zien (zie hieronder voor het paneel van de Sterrebosstraat).

U kunt ook online stemmen.

 
 
volg ons op Twittervolg ons op Facebook

VOLG ONS