Lettergrootte  AAA | Contact
 
f t e
 

Pré Wonen maakt Hof van Egmond energieneutraal

nieuws-intro-picture-comment

Hof van Egmond wordt energieneutraal. Pré Wonen en Van Lith ondertekenden op 17 december 2015 de bouwovereenkomst voor deze speciale  uitvoering van de hoog niveau monumenten renovatie van alle woningen van Hof van Egmond. Dit betekent dat achter de gevels van de monumentale woningen in de Slachthuisbuurt niet alleen nieuwe, eigentijdse woningen in de sfeer van de wijk worden teruggebouwd, maar dat deze ook nog eens energieneutraal worden.
 

 

Proefwoningen
Het energieneutraal bouwen heeft Pré Wonen uitgeprobeerd in 6 proefwoningen aan de Pladellastraat. Vijf woningen zijn inmiddels bewoond. Eén woning is ingericht als modelwoning. De woningen zijn achter de gevel volledig nieuw opgebouwd. In de woningen zijn de CV gasketels vervangen door een elektrische warmtepomp die gebruik maakt van aardwarmte. Verder is het platte dak voorzien van elektrische zonnepanelen.

Bezoek minister Blok
Deze uitvoering is uniek in Nederland. Dat bleek begin november ook tijdens het werkbezoek van minister Blok aan Haarlem. Voorafgaand aan het bezoek had hij expliciet aangegeven het Hof te willen bezoeken, vanwege het bijzondere karakter van dit project.  Want nergens anders vind je de combinatie duurzaamheid, gemeentelijk monument, wijkontwikkeling, huurders participatie, en betaalbaarheid.  De minister was zeer onder de indruk.

Investering in de toekomst
De energieneutrale uitvoering vergt een aanzienlijke extra financiële investering van onze organisatie. Tóch is hier heel bewust voor gekozen. Naast de grote waarde die deze uitvoering heeft voor ons milieu, staat het belang van onze huurders hierbij voorop.  In een tijd van alsmaar stijgende energiekosten, blijven door deze extra ingreep de woonlasten veelal gelijk of zullen dalen. De woningen van Hof van Egmond blijven hierdoor betaalbaar.

 
 
volg ons op Twittervolg ons op Facebook

VOLG ONS