Lettergrootte  AAA | Contact
 
f t e
 

Woningzoekenden opgelet

nieuws-intro-picture-comment

Pré Wonen start op 1 januari 2016 met nieuwe regels bij het toewijzen van woningen. Wij voldoen hiermee aan nieuwe wetgeving. De regels veranderen de keuzemogelijkheden van woningzoekenden

 

Woningzoekenden opgelet!

Nieuwe regels toewijzen woning
De regels voor toewijzen van woningen staan in de nieuwe Woningwet. Met deze regels wil de overheid realiseren dat nieuwe huurders met de laagste inkomen in een woning gaan wonen, waarvan de huurprijs aansluit bij het inkomen. Het voorkomt dat huurders snel in betalingsproblemen komen en dat het bedrag dat de overheid moet uitgeven aan huurtoeslag te hoog oploopt. Vanaf 1 januari 2016 zijn corporaties verplicht om deze wettelijke toewijzingsregels uit te voeren.

Wat betekent dit voor woningzoekenden en huurders?
Doordat huurprijzen moeten aansluiten bij het inkomen, worden keuzemogelijkheden voor woningzoekende beperkt. Voor zittende huurders verandert er niets.

Start toewijzingsregels
Pré Wonen sluit nu al huurcontracten af die per 1 januari 2016 ingaan. Daarom passen wij vanaf 1 december de nieuwe toewijzingsregels toe. Bij woningzoekenden die op een woning reageren, kijken we naar de nieuwe inkomensvoorwaarden.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op de specifieke pagina's voor de regio's IJmond en Zuid-Kennemerland
 

 
 
volg ons op Twittervolg ons op Facebook

VOLG ONS