Lettergrootte  AAA | Contact
 
f t e
 

Parkwijk is 31 nieuwe seniorenappartementen rijker

nieuws-intro-picture-comment

Een fijn thuis in Parkwijk

Op donderdag 1 en vrijdag 2 september ontvingen 31 huurders van Pré Wonen de sleutel van hun gloednieuwe appartement in project De Groene Linten in Parkwijk. Het seniorencomplex ligt prachtig op de hoek van de Vincent van Goghlaan en de Leonard Springerlaan en grenst aan het Reinaldapark Alle huurders zijn terugkeerders uit de wijk.

 

Mevrouw Rademaker (74) woont al 50 jaar in Parkwijk en loopt enthousiast door haar nieuwe appartement: ”Wat een fijne ruimte, lekker licht en een mooi balkon. Alles dichtbij en vertrouwd. Mijn buurvrouw die nu boven mij woont, komt straks naast mij wonen.” En meneer Bos (63) is dolgelukkig: “Met mijn scootmobiel kom ik makkelijk bij ons appartement op de begane grond. Mijn vrouw komt uit Parkwijk. Het is hier heerlijk wonen.” “Ik wilde graag terugkeren. Ik huur al 56 haar bij Pré Wonen en ken veel mensen in de wijk. Het is hier rustig en ik heb alles dichtbij”, zegt mevrouw Cobelens (82 jaar).

 
 

Comfortabele appartementen voor senioren
Het complex heeft vier woonlagen en is gebouwd met duurzame materialen. De appartementen van 75 tot 88m2 hebben een hoog leefcomfort met lage energielasten. In de winter biedt de goede isolatie in combinatie met vloerverwarming warmte en comfort. In de zomer houdt diezelfde isolatie de warmte juist tegen. Speciaal voor senioren is er een lift, liggen de bergingen op dezelfde verdieping, zijn de tussendeuren voorzien van automatische deuropeners en zijn er in de fietsenstalling op de begane grond oplaadpunten voor scootmobielen. Dit is fase 2a van de nieuwbouw, dat straks als een groen lint in de wijk ligt. Een verlicht groen lint is nu ’s avonds al zichtbaar aan de gevel van het complex. Er komen nog mooie ligusterhagen en groen rond de ‘bogen’ aan het binnenterrein.

 
 
 
 

De Groene Linten
In diverse fases maken verouderde woningen plaats voor nieuwbouw in project De Groene Linten. In de eerste fase leverden we aan de Leonard Springerlaan 11 sociale huurwoningen en 10 huurwoningen in de vrije sector op. Nu komen er 31 sociale huurappartementen bij. De voorbereiding voor fase 2 b en 3 is gestart. Als dit grote nieuwbouwproject in 2020 klaar is, is Parkwijk zo’n 190 nieuwe woningen rijker. Alle informatie over dit project leest u op www.degroenelinten.nl.

 
 
volg ons op Twittervolg ons op Facebook

VOLG ONS