Lettergrootte  AAA | Contact
 
f t e
 

Heeft u een ‘koolmonoxidemelder’ nodig?

nieuws-intro-picture-comment

Huurders van onze woningen hoeven geen koolmonoxidemelder te plaatsen bij hun verwarmingsketel. Tenminste, als dit een verwarmingsketel is van Pré Wonen en daarmee ook in onderhoud is bij het bedrijf dat Pré Wonen daartoe heeft aangesteld.

 

De huidige campagne van de brandweer vraagt aandacht voor het gevaar van koolmonoxide en roept op om zorgvuldig om te gaan met ‘gesloten’ verwarmingsketels.  Dat wil zeggen dat het apparaat zijn verbrandingslucht van buiten aanzuigt en niet vanuit de ruimte waar hij hangt.

De ‘gesloten’ verwarmingsketels zijn juist op de markt gekomen om er voor te zorgen dat problemen met koolmonoxide tot het verleden behoren. Er moet echter wel aan bepaalde voorwaarden worden voldaan:

  • Het toestel moet worden geplaatst door een gecertificeerd installateur
  • Een gecertificeerd installateur voert periodiek onderhoud uit.

Voor het plaatsen, vervangen en onderhouden van de ketels werkt Pré Wonen met installateurs, die aan deze voorwaarden voldoen. Bovendien laten we een onafhankelijke instantie, steekproefsgewijs de uitgevoerde werkzaamheden controleren.

Mocht u als bewoner toch alle risico’s willen uitsluiten, dan staat het u vrij om een koolmonoxide melder aan te schaffen.

 
 
volg ons op Twittervolg ons op Facebook

VOLG ONS