Lettergrootte  AAA | Contact
 
f t e
 

Een fijn thuis voor acht jongeren

nieuws-intro-picture-comment

Bouw van kleinschalig woonproject feestelijk gestart
Het kon ook niet anders, glunderende gezichten bij de jongeren van Woonproject Heemstede. Op vrijdag 18 maart 2016 was het eindelijk zover. Na een jarenlange inspanning door hun ouders, mochten zij het bouwraam timmeren als start van de bouw het kleinschalige appartementencomplex aan de Nijverheidsweg in Heemstede.

 

De ouders (Stichting Woonproject Heemstede) wilden een kleinschalig woonproject realiseren voor hun kinderen, acht jongens (21-28 jaar) met een licht verstandelijke beperking en/of een autistische stoornis. De gemeente Heemstede, woningcorporatie Pré Wonen, zorgaanbieder SIG en stichting MEE omarmden dit unieke project.

Zelfstandig mét zorg
Het is best een grote stap voor de jongeren, een eigen appartement met huurcontract. Door de geïndiceerde zorgbudgetten samen te voegen is de zorg bij het SIG ingekocht. Dit geeft een steuntje in de rug. Wat vinden de jongens er eigenlijk van? Bob (27): "Lekker op je zelf wonen met, als je wilt, de gezelligheid van een vertrouwde groep." Michael (22): "Ik heb er ontzettend veel zin in...!!” Wouter vindt het allemaal wel heel lang duren, maar vindt het super dat hij er komt te wonen. Thomas: "Een veilig en vertrouwd gevoel”. Jeroen (22) heeft er gewoon veel zin in. Marnix (21): “Op jezelf gaan wonen is best spannend maar ik denk dat ik er wel aan toe ben.”

Vasthoudendheid
Wethouder Remco Ates, wethouder gemeente Heemstede, en Anke Huntjens, bestuurder Pré Wonen, spraken in hun speech vol bewondering over de ouders. Ates:” Heemstede is een open dorp waar plek is voor iedereen. Dit ouderinitiatief is een mooi voorbeeld van de participatiegedachte.” Huntjens: “Pré Wonen werkt samen met haar partners aan een fijn thuis. We zijn trots dit te mogen bouwen.” Maria van Niel, één van de ouders en voorzitter van de stichting: “Onze inspanningen hebben geleid tot iets moois. Zelf initiëren, partijen bij elkaar brengen. We zijn erg blij. Als mantelzorgers blijven wij natuurlijk actief voor onze eigen kinderen, maar de gezamenlijke toekomst van onze jongeren is nu veilig gesteld. De gedeelde zorg is een geruststellende gedachte.”

 
(de acht jongeren met wethouder Remco Ates en Anke Huntjens, bestuurder Pré Wonen)
 
Zelf de eerste spijker in het bouwraam slaan
 
Natuurlijk taart!
 
 
volg ons op Twittervolg ons op Facebook

VOLG ONS