Lettergrootte  AAA | Contact
 
f t e
 

Feestelijke start bouw 32 woonunits voor RIBW K/AM

nieuws-intro-picture-comment

“Leuke spullen uitzoeken voor  mijn nieuwe kamer”, “Een rustige omgeving om te wonen”, “Lekker wandelen door de wijk”. Dit zijn enkele wensen van cliënten van RIBW K/AM op vrijdag 16 december bij de feestelijke start van de nieuwbouw aan het Willem Dreesplantsoen in Haarlem-West.

 
 

Pré Wonen bouwt er voor deze cliënten 32 zorgunits met 2 gemeenschappelijke ruimten. De cliënten wonen nu nog op locaties Pervola (Zandvoort) en Flora (Heemstede) en krijgen straks een mooie nieuwe woonplek. RIBW K/AM biedt begeleiding en ondersteuning aan mensen met psychische kwetsbaarheid. Pré Wonen bouwt – naast reguliere huurwoningen - ook woningen voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben.

 
 

Met een druk op de knop
Bij de feestelijke start van de bouw waren de cliënten van RIBW K/AM aanwezig, samen met hun familie en vrijwilligers. Daarnaast vertegenwoordigers van de diverse samenwerkende partijen en omwonenden. Met een druk op de knop van de damwandmachine door cliënt Geert Braams en de onthulling van het bouwbord zorgden  cliënten John Knaap en Robert Bouwman zélf voor de start van de nieuwbouw. Zij deden dit samen met wethouder Joyce Langenacker en bestuurders Naomi Tas (RIBW K/AM) en Anke Huntjens (Pré Wonen).

 
 

Het realiseren van woonwensen
Tijdens een kopje koffie met taart in zorgcentrum De Blinkert - ‘de buren’ van iets verderop - zijn wethouder en bestuurders het eens waarom zij het belangrijk vinden dat dit gebouw er komt: “We zijn blij dat de RIBW gebruik kan maken van het gevarieerde woningaanbod voor de cliënten. Het is een mooie bijdrage aan hun woonwensen: zelfstandiger wonen in een modern gebouw; een fijn thuis.”

Bewoners van 50 tot 85 jaar
De mensen die hier komen wonen variëren in leeftijd van 50 tot 85 jaar en hebben een  psychische kwetsbaarheid, waardoor zij niet zelfstandig kunnen wonen. Voor hen is het fijn om een rustige en stabiele woonomgeving te hebben, met dagelijkse ondersteuning. De veiligheid en structuur van deze manier van wonen helpen de mensen binnen de locatie zo zelfstandig mogelijk te functioneren. In het eerste kwartaal van 2018 verwacht Pré Wonen de woonunits op te leveren.

 
 
 
 
volg ons op Twittervolg ons op Facebook

VOLG ONS