Lettergrootte  AAA | Contact
 
f t e
 

Pré Diner

 

“Ouderen, die zitten alleen maar achter de geraniums”. “Jongeren, die zijn lui en zorgen alleen maar voor overlast”. Er bestaan genoeg vooroordelen tussen de ouderen en jongeren van vandaag.

In het kader van het maatschappelijke stage van de leerlingen van het Kennemer College organiseren wij samen met vier leerlingen een diner voor ouderen. Door middel van stellingen proberen wij verschillende vooroordelen die bestaan tussen ouderen en jongeren ter discussie te stellen. Deze stellingen worden besproken tijdens het diner, terwijl iedereen aan het genieten is van het eten.

Door het discussiëren van deze stellingen hopen wij natuurlijk dat deze vooroordelen de wereld uit worden geholpen. Echter zijn wij al gelukkig als de ouderen en jongeren het beeld dat ze van elkaar hebben herzien.

Daarnaast is dit ook een geweldig leerproces voor de vier leerlingen van het Kennemer College. Zij leren zo organiseren, nadenken over wat er allemaal nog bij een project komt kijken.

Kortom, met het Pré Diner zetten wij niet alleen een heerlijke maaltijd op tafel en leren de vier leerlingen de vaardigheid organiseren, maar proberen wij de generatiekloof tussen ouderen en jongeren te verkleinen en het contact tussen de bewoners onderling te verbeteren.
 

 
 
volg ons op Twittervolg ons op Facebook

VOLG ONS