Lettergrootte  AAA | Contact
 
f t e
 

Maatschappelijke stage Groen

 

Sinds 2 jaar werkt Pré Wonen samen met het Kennemer College om Maatschappelijke stages (MAS) aan te bieden aan de leerlingen.

Pré Wonen heeft ook dit jaar weer het initiatief genomen en samenwerking gezocht met de gemeente Beverwijk (Wijkgericht werken & afdeling TOR) en het Kennemer College, om een stap te zetten in het inlopen van de achterstand van het groenonderhoud in de Plantage. Met een grote groep leerlingen van de Beroepsgerichte opleiding vindt dit project plaats gedurende twee dagdelen.

De leerlingen hebben verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Zo hebben zij zwerfvuil verwijderd uit het openbaar groen, straat meubilair en speeltoestellen gereinigd, openbaar groen gesnoeid, onkruid verwijderd en soms zelfs nieuwe beplanting (bijvoorbeeld viooltjes) aangebracht.

Zo doen de leerlingen leerervaringen op in de maatschappij en geven wij de bewoners een mooie en nette woonomgeving. Daarnaast hopen wij de leerlingen mee te geven dat een nette woonomgeving ook door hen wordt gecreëerd.

Het eerste dagdeel was een groot succes! Wij hopen dat het tweede dagdeel in het voorjaar van 2013 net zo goed of een nog beter resultaat behaald!
 

 
 
volg ons op Twittervolg ons op Facebook

VOLG ONS