Lettergrootte  AAA | Contact
 
f t e
 

De BuurtSaluut

 

De BuurtSaluut is het kleinste mobiele buurtcafeetje wat er bestaat. Het is een kar waar kinderen de bezoekers kunnen voorzien van koffie, thee en limonade. Deze kar heet ‘de vliegende bever’.

De vliegende bever staat om de twee weken op een verschillende locatie in de wijk. De partijen die in de wijk actief zijn, zoals de consulent wijkbeheer van Pré Wonen, de buurtbeheerder van Pré Wonen, de wijkcoördinator van de gemeente, de wijkagent, etc. kunnen bij de Buurt Saluut “spreekuur” houden en op die manier op een zeer laagdrempelige manier in contact komen met de bewoners. De bewoners zullen een week van te voren in de portiek een aankondiging zien dat de BuurtSaluut in de buurt zal staan, tevens krijgen de bewoners een uitnodiging in de brievenbus met de datum, tijd en locatie.

Doel
Door middel van de BuurtSaluut in samenwerking met de Portiek Portiers is het doel om de betrokkenheid van kinderen en bewoners bij een prettige woonomgeving te vergroten. Wij willen de kinderen bewust maken van hun gedrag op de woonomgeving en via hen buurtbewoners en ouders daar bewust van maken. Daarnaast wordt getracht via de kinderen de volwassen buurtbewoners te bereiken.

Uit handen
Pré Wonen was de initiatiefnemer van dit project en droeg tevens zorg voor de financiering. De consulent Wijkbeheer zorgde voor afstemming van de activiteiten van de Portiek Portiers. Pré heeft geen expertise in de begeleiding van de BuurtSaluut, dat is uitbesteed aan SWB. De SWB is ook de instantie die de Portiek Portiers begeleidt in de wekelijkse activiteiten. Het project is uithanden gegeven aan de gemeente Beverwijk, maar Pré Wonen is nog steeds trots om initiatiefnemer te zijn geweest van dit project.
 

 
 
volg ons op Twittervolg ons op Facebook

VOLG ONS