Lettergrootte  AAA | Contact
 
f t e
 

Energiebesparing

 

Pré Wonen investeert in duurzaamheid. Dit is goed voor de portemonnee van onze huurders, want woonlasten bestaan uit de huur en de energierekening. Daarnaast leveren we een bijdrage aan een beter milieu. We gebruiken duurzame materialen en middelen van bouw tot onderhoud. We investeren in energiebesparende maatregelen in woningen, betere isolatie, nieuwe technieken en duurzame producten. Een beter geïsoleerde woning betekent ook meer wooncomfort. Daarnaast adviseren en activeren we huurders bij het bewuster omgaan met energie.Pré Wonen heeft zichzelf in 2008 als doel gesteld om in 2018 20% gas te besparen. We zijn goed op weg, want in de periode tot mei 2016 is al 18,6% besparing gehaald.

 

Tips voor huuders

Tips voor huuders

Hoe ondersteunt Pré Wonen u bij het bewust omgaan met gas, water en elektriciteit en wat kunt u zelf doen om geld en energie te besparen. Dat leest u hier.
 

Lees verder...
 

Woonlastencalculator

Woonlastencalculator

Pré Wonen geeft nieuwe huurders een maatwerkadvies over de energiekosten. Wilt u weten wat u ongeveer kwijt bent aan woonlasten voor het huis waar uw oog op is gevallen?

Lees verder...
 

Energieprojecten

Energieprojecten

Pré Wonen voert diverse energiebesparende maatregelen uit aan huurwoningen. Met isolatie zijn al heel wat woningen comfortabeler en energiezuinig gemaakt. Hier vindt u een overzicht van de actuele - en al uitgevoerde projecten.

Lees verder...

 

Zonnepanelen

Zonnepanelen

In 2016 plaatst Pré Wonen 3.700 zonnepanelen op de platte daken van 60-70 galerijflats en portieketagewoningen. De zonnepanelen leveren samen 850.000 kWh per jaar op. Deze gaat via de centrale elektrameters terug naar de gebouwinstallatie of het elektriciteitsnet. Voor de huurders levert zonnestroom een besparing op in algemeen elektraverbruik. Denk daarbij aan: lift, verlichting, deuren, hydrofoor (installatie voor de druk van de waterleiding) en mechanische ventilatie (indien van toepassing). En natuurlijk schonere energie voor iedereen (minder uitstoot van CO2), nu en in de toekomst. ACTUELE TELLER ZONNESTROOM (u kunt de Google map bekijken met de complexen. Onderaan vindt u de totaal(tussen)stand van alle zonnepanelen. Inloggen is niet nodig)
 

 

Energielabel

Energielabel

Sinds 2011 maakt het energielabel onderdeel uit van de huurpunten, want het energieverbruik heeft een grote invloed op de totale woonlasten van een woning. Pré Wonen is vijf jaar geleden al begonnen met het opstellen van concept energielabel.   
 

Lees verder...
 

Samenwerking

Samenwerking

Pré Wonen werkt in diverse gemeenten samen op het gebied van energiebesparing. Dit gebeurt met Tata Steel in de regio IJmond en via Spaarne Energie in Haarlem.

Lees verder...
 
 
 
volg ons op Twittervolg ons op Facebook

VOLG ONS